Kada rinktis stumdomas duris?

Ar populiariausi sprendimai visada yra geriausi? Nebūtinai. Tai patvirtina ir stumdomų durų pavyzdžiai, kurios interjeruose pasirodo kur kas rečiau nei klasikinės durų varčios. O vis dėlto jos leidžia sutaupyti vietos, yra patogios naudoti ir atrodo įdomiai. Kodėl vis dar verta apsvarstyti jų pasirinkimą įrenginėjant butą?

Kuriuose kambariuose stumdomos durys puikiai tinka?

Stumdomų durų varčia yra ergonomiškas sprendimas. Tai leidžia geriau išnaudoti turimą erdvę, todėl puikiai tinka mažoms patalpoms, kuriose yra gana daug kitų įrangos elementų. Geri pavyzdžiai yra persirengimo kambarys, sandėliukas arba vieta daiktams, tokiems kaip dulkių siurblys, šluota ar lyginimo lenta, laikyti. Visais šiais atvejais stumdomų sistemų naudojimas leidžia pamiršti apie durų atidarymo problemas. Net jei viduje yra kitas žmogus, o ištraukiami stalčiai ir pakrypę spintelių fasadai dar labiau ankština nei įprastai.

Tas pats pasakytina apie situaciją, kai bute yra siauras koridorius ir iš jo veda durys į kitas patalpas. Klasikinės durys su į išorę atsidarančiomis varčiomis gali apsunkinti judėjimą, o blogiausia – sukelti nemalonių susidūrimų, jei kas nors netikėtai randasi iš kitos pusės. Tokiomis aplinkybėmis stumdomas duris tiesiog būtina turėti. Verta pagalvoti apie jų pasirinkimą ir vaiko kambariui, į kurį norime patekti iš karto.

Stumdomų durų tipai

Galime rinktis iš dviejų pagrindinių stumdomų sistemų tipų:

  • sieninės durys – kaip rodo pavadinimas, jos montuojamos ant sienos. Jie juda bėgiais, lygiagrečiai sienos paviršiui. Atidarius jie vis dar matomi. Juose naudojami bėgimo mechanizmai yra plokščių aliuminio bėgių arba turėklų pavidalo (pvz., Design sistemoje). Jie gali būti atidengti arba padengti maskuojančiu elementu. Kai kuriuose sprendimuose (pvz., Diva ) bėgelis yra iš dalies uždengtas durų varčia dėl vidinėje pusėje esančios plyšio. Ant sienos stumdomos sistemos yra vienos ir dviejų lapų versijos. Pastaroji atsidaro sinchroniškai, ty pajudinus vieną durų varčią, automatiškai atsidaro abi varčios vienu metu.
  • Vidinės durys (paslėptos sienoje) – jų montavimą reikėtų planuoti jau pertvarų statymo stadijoje. Sienų storis turi leisti viduje įdėti metalinę kasetę, į kurią atidarius duris bus istatyta varčia. Kasetė gali būti vienguba arba dviguba. Pasirinkimas priklauso nuo durų angos pločio ir abiejų pusių sienų pločio. Dviejų varčių sistemoje abi varčios turi būti vienodo pločio.

Paslėptos slankiojančios durys kaip vidaus apdaila            

Stumdomos durys dažniausiai pasirenkamos pagal jų funkcionalumą. Tai ekranas, leidžiantis greitai ir lengvai atskirti du kambarius arba atskirti dvi zonas viename interjere. Tačiau nepamirškime apie jų dekoratyvinį vaidmenį. Pastatytos ant reprezentacinės svetainės sienos, jos trauks akį. Modeliai su metaliniu turėklu puikiai tiks moderniame ir pramoniniame interjere. Prie angliško stiliaus gražiai derės klasikinės durų varčios su dideliais stiklais, sumontuotais ant elegantiško bėgelio.

Yra daug galimybių. Svarbiausia gerai apgalvoti savo pasirinkimą, išanalizuoti visus privalumus ir trūkumus, kad vėliau įsitikintumėte, jog priimtas sprendimas buvo teisingas.

Scroll to Top