Kaip priderinti duris prie interjero stiliaus?

Renkantis duris į butą dažniausiai vadovaujamės jų techniniais parametrais ir estetiniais sumetimais. Kalbant apie pastarąjį, verta prisiminti apie durų varčių derinimą prie interjero stiliaus. Dėl to jos darniai derinsis su kitais elementais ir pabrėš interjero charakterį. Kaip rasti tobulą atitikmenį?

Kiekvienas išdėstymo stilius turi tam tikrų būdingų bruožų. Pavyzdžiui: klasikinis stilius noriai siekia natūralių medžiagų, prislopintų spalvų, švelnių linijų ir tradicinių formų. Glamour mėgsta blizgesį, ryškias spalvas ir dekoratyvines dekoracijas. Art deco derina aistrą antikvariniams daiktams su tobula apdaila. Šias savybes galima rasti durų varčiose, užtenka į jas atidžiai apžiūrėti.

Durys klasikiniam interjerui

Jei svajojate apie klasikinę kompoziciją, tiesiog pažymėkite jame i, pasirinkdami medinio dekoro karkasines duris (pvz., iš Lukka kolekcijos). Tai nesenstantis sprendimas, nepasiduodantis laikinoms madoms ir namiškiams tikrai greitai nenuobodžiaus. Durų varčios konstrukcija sukuria gražų rėmą, kurį galima užpildyti, pvz., užpildais, plokštėmis ar stiklu. Medžio struktūros dekorai atrodo natūraliai ir sukuria jaukią, šiltą atmosferą.

Klasikiniame interjere puikiai tiks ir durys su filingais (pvz. iš Classic linijos). Ši būdinga dekoracija – kažkada labai populiari lietuvių namuose, o dabar kiek mažiau – bet vis dar turi nenugalimą žavesį ir atspindi tradicinę dvasią.

Angliško stiliaus apvadas

Puikus pasirinkimas angliško stiliaus interjerui – durys su karūna. Nuotraukoje – Morano durys iš Classen pasiūlymo

Angliškas stilius asocijuojasi su rafinuotumu, elegancija ir įmantriomis dekoracijomis. Kurios durys geriausiai pabrėš šias savybes? Pirmiausia siūlome durų varčias su išgaubtomis formomis (pvz., iš Ancona linijos). Jų dėka visa struktūra įgauna įdomių formų. Galite rinktis iš daugybės skirtingų kasų variantų, todėl kiekvienas ras sau idealiai tinkantį modelį. Antra, durų varčias verta rinktis nesenstančios baltos spalvos. Jie puikiai dera prie subtilios, prislopintos kitų dekoro elementų spalvų paletės. Trečia, raginame papildyti durų varčias karūna. Ši graži detalė suteiks joms elegancijos ir rafinuotumo.

Pilnos durų varčios pramoniniam ir moderniam interjerui

Lofto stiliuje puikiai tiks durys su minimalistinėmis dekoracijomis. Nuotraukoje – Milano durys iš Classen kolekciju pasiūlymo.

Šiandien daugelis žmonių savo interjerus rengia moderniu stiliumi. Čia puikiai tinka įvairūs durų modeliai, tačiau populiarumo apdovanojimas atitenka baltoms masyvioms durims, padengtoms laku (pvz. iš Saga linijos). Tai labai universalus variantas, kuris yra subalansuotas elegancijos ir minimalizmo derinys. Durų varčios paviršiuje yra subtilių dekoratyvinių akcentų, tokių kaip frezavimas, aliuminio profiliai ir įstiklinimas. Pastarasis dažnai gaminamas iš nepermatomo satino stiklo. Dekoracijos taip pat gali būti dažyto stiklo pavidalu, pvz., juodos spalvos ( Diamond kolekcija). Pastarieji modeliai ypač rekomenduojami glamour stiliaus kambariams.

O kaip industrinis ir lofto stiliaus interjeras? Čia taip pat siūlome pilnas duris. Tačiau vietoj standartinių, varstomų durų galite montuoti stumdomas duris (pvz. iš Design sistemos). Jie atrodo labai moderniai, o atidaryti ir uždaryti yra tikras malonumas.

Durų varčia Provanso ir Skandinavijos interjerui

Baltos dažytos durys
Provanso stilių gerai pabrėžia klasikinės baltos durys. Nuotraukoje – Venis durys iš Classen kolekciju pasiūlymo

Skandinavišką ir Provanso stilių sieja formų ir spalvų subtilumas bei meilė gamtai. Lengvos konstrukcijos ir ryškių dekorų durys tiesiog puikiai tiks tokiam interjerui. Geriausia rinktis tokias, kurių paviršius puoštas grūdėtumo raštais, todėl atrodo itin natūraliai. Tai gali būti balinto smėlio ir beveik baltos spalvos modeliai (pvz., iš Venis kolekcijos). Panašus dizainas puikiai tiks ir romantiškam stiliui. Čia tikrai verta rinktis didelius stiklus, pagamintus iš satino arba pieno stiklo. Jie nuostabiai pagyvins interjerą.

O kaip tau? Kokias durų varčias rinksitės savo namams?

Scroll to Top