Vidaus durys – kaip pasirinkti

Bendrąja prasme, durys gali būti klasifikuojamos į dvi grupes: lauko ir vidaus. Šiandieninė rinka siūlo gausybę variacijų tiek lauko, tiek ir vidaus durų. Kas svarbu pasirenkant vidines būsto duris ir kokios jos turėtų būti, kad tenkintų svarbiausią komforto poreikį, stengsimės atsakyti išryškindami pagrindines jų savybes. Vidaus durys gali būti skirstomos į: medines medžio masyvo duris, faneruotas, laminuotas su tekstūrine ploštę ir stiklines duris. Pagal vartstymo būdą būna vienvėrės durys, dvivėrės, sulankstomos ir stumdomos durys.

Slankiojančios sistemos

Vienas pagrindinių stumdomų durų privalumų – sutaupoma patalpos erdvė. Tiesa, labiausiai vieta taupoma pasirinkus sprendimą, kai suvažiuoja į sieną, tačiau įrengti tokias duris yra sudėtingiau bei brangiau. Vis dėlto ir standartinės lygiagrečiai ant sienos plokštumos užvažiuojančios durys taip pat turi savų privalumų – jums nereikia jaudintis, kad durų varčia kliudysite per arti pastatytą objektą, o norint ką nors pastatyti prie sienos, kur suvažiuoja durys, pakaks palikti kelių centimetrų tarpą. Kone vienintelis tokių durų trūkumas yra šiek tiek prastesnė garso izoliacija nei analogiško storio varstomų durų, kadangi lieka daugiau tarpų.

Techninės durys

Durys puikiai tinka katilinėse, sandėliukuose, WC patalpose, visuomeniniuose bei prekybos centruose, kavinėse, gamybinėse patalpose, laboratorijose, medicinos patalpose ir kt.

Žaliuzinės durelės

Nuo praktiško darbo priemonių laikymo biure iki patogaus virtuvės nišos uždengimo, žaliuzinės durelės yra vienas įvairiapusiškiausių vidaus interjero sprendimų. Stumdomos horizontaliai ir vertikaliai, įvairiausių dizaino variantų jos puikiai optiškai įsilieja net į itin ankštas patalpas. Mūsų Classen žaliuzinės durelės siūlo tiek  smulkiems gamintojams, tiek individualiems klientams platų galimybių spektrą – ar tai būtų didelis projektas ar nedidelis užsakymas 1 vienetui.

Karūnos

Mažas dalykas, didelis pokytis – štai ką duoda karūnos ir apdailiniai apvadai. Jie yra tarsi papuošalai, kurie prideda elegancijos ir rafinuotumo. Jų dėka paprastos vidaus durys gali virsti durimis tiesiai iš anglų lordų rūmų. patariame į ką reikia atsižvelgti renkantis jas ir kaip jas sumontuoti.

Karūnos ir apvadinės juostelės yra rafinuotos dekoracijos, kurios gali visiškai pakeisti durų išvaizdą. Jų estetika gali priminti graikų senovės architektūrai būdingus elementus. Frezuotų paviršių dėka jos puikiai tinka angliškam interjerui, kur puikiai dera su sienų plokštėmis ar frezuotomis panelėmis. Jos gerai tinka minkštų fotelių, sofų ir kilimų kompanijoje, pabrėžiant prašmatnų kambarių pobūdį. Jos taip pat tinka „vintage“ ar „glamour“ dekoracijoms.

Kada pasirinkti duris su dekoratyvine karūna?

Durų apdailos montavimas yra gera idėja žmonėms, norintiems pakeisti savo interjero išvaizdą  be bendros patalpų renovacijos. Šis sprendimas tikrai patiks klasikos gerbėjams, kuriems patinka raižytos, dekoratyvios formos. Atsižvelgiant į tai, kad kai kurie karūnų modeliai yra tikrai įspūdingi, turėtumėte galvoti apie jų naudojimą tik ant pasirinkto tipo ar kolekcijos durų. Ypač jei kambaryje yra kelios durys. Papuošdami kai kuriuos iš jų karūnos apdaila, galime būti tikri, kad jos bus gražiai eksponuojamos ir išvengsime per didelio puošnumo.

Scroll to Top