Kaip sukurti patrauklią paveikslų galeriją?

Plakatai, paveikslai, nuotraukos ir kiti smulkūs daiktai, sumaniai pateikti ant sienos, gali puikiai atspindėti mūsų aistras ir svajones. Tinkamai eksponuojama sienų galerija taip pat bus unikali mūsų buto puošmena. Žemiau pateikiame keletą pasiūlymų, kaip tai sutvarkyti.

Sienų galerija yra puikus sprendimas, papildantis mūsų interjero dizainą – pigiai ir paprastai tai leidžia sutvarkyti, pavyzdžiui, sieną gyvenamajame kambaryje arba sieną prie lovos. Didžiausias jo privalumas neabejotinai yra jo unikalumas – personalizavimo dėka galime ne tik sukurti unikalią dekoraciją, bet ir išreikšti savo menines nuostatas. Tačiau verta sumaniai suplanuoti tokią galeriją, kad išvengtumėte chaoso ir atsitiktinumo įspūdžio.

Eklektiškas ar geometrinis?

Nuotraukų išdėstymo namų galerijoje būdas priklauso tik nuo mūsų fantazijos ir pageidavimų. Jei esate minimalistinių kambarių gerbėjas, geriau rinkitės panašaus stiliaus rėmus. Jų išdėstymas geometrine tvarka papildomai pabrėš harmoningą interjero dizainą.

Šiuo atveju įvairių aranžuočių ir „kūrybinio chaoso“ gerbėjai taip pat gali paleisti savo vaizduotę, laisvai maišydami atskirų elementų dydžius ir išdėstymą. Jūs taip pat neturite apsispręsti dėl tų pačių rėmų. Įvairovė šiuo klausimu gali labai pabrėžti eklektišką interjero pobūdį. Todėl nėra jokių kliūčių pakabinti paveikslėlį gausiai dekoruotame rėme šalia elegantiško juodo rėmo. Tačiau verta nustatyti bendrą mūsų galerijos apžvalgą – pavyzdžiui, susiejant jos matmenis su sofos pločiu, sienos centru ar kitais tokiais elementais.

Ne tik nuotraukos

Mes jau žinome, kaip, todėl kyla klausimas, ką verta įdėti į mūsų galeriją. Be nuotraukų, plakatų ar paveikslų, jame gali būti ir kitų dekoracijų – pavyzdžiui, mažos lentynos su dekoratyviniais niekučiais, augalai ar knygos. Jei norime vizualiai padidinti erdvę, veidrodis prie dekoracijų visada bus geras sprendimas. Madinga tendencija į interjerą įvesti  sferines formas , tad gal verta rinktis apvalią, pakabintą ant virvės ar grandinėlės?


Įdomus sprendimas taip pat yra „įtraukti“ į mūsų galerijas tuos buto elementus, kurie kasdien atlieka daugiau praktinio nei dekoratyvinio vaidmens. Pavyzdžiui, televizorius ar… durys gali „įsilieti“ į sienų paveikslėlius. Tiesa, paveikslų demonstravimas dažniausiai siejamas su siena virš lovos miegamajame arba su sofa miegamajame, tačiau niekas netrukdo rasti šiek tiek meno aplink mūsų durų rėmą. O gal galėtume žengti dar vieną žingsnį ir padaryti pačias duris tokios galerijos elementu? Šiuo tikslu pakanka, pavyzdžiui, nuspręsti juos nudažyti išskirtine spalva, kuri taip pat derės su pačia galerija. Mūsų durų pasiūlyme rasite ne tik platų spalvų asortimentą, bet ir produktus, kurie leidžia patiems pasirinkti spalvas – pavyzdžiui, „Compact“ durys.

Sienų galerija yra puikus būdas išreikšti save, bet taip pat greitai pakeisti savo buto interjero dizainą. Pavyzdžiui, užtenka juodai baltas nuotraukas pakeisti pastelinėmis tapybomis ar gėlėmis, išdėstytomis už stiklo, kad mūsų interjerui įkvėptų visiškai nauja gyvybė. O gal jus labiau įkvepia neseniai madingas boho stilius, o ne pavasarinės aranžuotės? Lengviausias dalykas pasaulyje! Įtraukite į savo sienų galeriją svajonių gaudyklę ir veidrodį, būdingą šiam žolės ir pintų stiliaus rėmui, ir iškart pajusite egzotišką vėją savo keturiose sienose.

Prasitestuoti

Prieš paimdami grąžtą ir pradėdami kabinti naujus paveikslus, gerai išbandyti, kokiu deriniu jie atrodys geriausiai. Vadinasi, verta, pavyzdžiui, pirmiausia juos išdėstyti ant grindų, patikrinti įvairius derinius, o kai atrasime tobulą – tiesiog nufotografuokite, kurį vėliau galėsime naudoti kaip modelį kurdami galeriją ant sienos.

Taip pat verta pagalvoti apie paveikslų tvirtinimo būdus. Įvairių tipų tvirtinimo juostos atrodo paprastesnis sprendimas, nes jos leidžia išvengti sudėtingo gręžimo ir, svarbiausia, skylių sienose (o tai gali būti ypač svarbu nuomojant butą). Tačiau atliekant tokį surinkimą reikia nepamiršti, kad pritvirtinus rėmus prie sienos neįmanoma nuimti paveikslų nuo sienų ir pakeisti mūsų galeriją. Taigi, jei mėgstame dažnai keisti dekorą, kabliukai gali būti praktiškesnis sprendimas.

———

Sienų galerija yra puikus būdas sukurti unikalų interjero dizainą

Sienų galerijoje taip pat gali būti plakatų, gėlių ir kitų dekoratyvinių elementų. Nuotraukoje pavaizduotos „Neo 2.0 Vario“ vinilinės dangos

Scroll to Top