Pilka ir geltona – metų spalvos pagal Pantone spalvų institutą

Kiekvienais metais „Pantone“ institutas pasirenka spalvą, kuri bus ne tik mados, bet ir interjero priešakyje. Šį kartą ekspertai pasirinko pilką (Ultimate Grey) ir geltoną (Illuminating Yellow) spalvas. Mes patariame, kaip juos naudoti interjere.

Pilka ir geltona – „Pantone“ 2021 metų spalvos

Šių metų „Pantone“ pasirinkimą daugiausia lėmė dabartinė pandeminė padėtis. Pilka spalva šiame derinyje simbolizuoja stabilumą ir ramybę, o geltona – optimizmo, energijos ir gyvenimo džiaugsmo alsavimą. Pasak instituto ekspertų, šių dviejų spalvų derinys suteikia vilties geresnei ateičiai.

Šviesiai geltona spalva puikiai tiks interjerą paryškinantiems aksesuarams

Pilkas pagrindas

„Ultimate Grey“ yra puiki pagrindinė spalva, skirta žaisti su kitomis spalvomis. Jis gerai atrodys tiek kaip sienų, tiek, pavyzdžiui, grindų ar virtuvės fasadų spalva. Jis puikiai tiks pramoninio stiliaus interjerui, nes leidžia betoną laisvai įvesti. Šių metų „Pantone“ pasirinkimas puikiai dera prie dabartinių tendencijų, nes pilka spalva mūsų interjeruose egzistuoja jau keletą metų.

Pilka yra spalva, kuri, tinkamai parinkta, veiks praktiškai visuose kambariuose. Svetainėje jis gali atsirasti tiek ant sienų, tiek, pavyzdžiui, ant sofų ir fotelių apmušalų. Tai taip pat geras virtuvės ir vonios kambario dekoravimo pagrindas – pilka spalva šiuo atveju bus ne tik madinga, bet ir labai praktiška.

Renkantis „Ultimate Grey“ interjeruose, verta nepamiršti pagyvinti jį kitų spalvų aksesuarais . Laimei, pilka šiuo atžvilgiu yra tokia neutrali, kad praktiškai galime jai pasirinkti bet kokius priedus.

 

                                                    „Classen“ durys – „Linea  Premium“

Šviesiai geltona

Šviečianti geltona spalva gali būti laisvai suprantama kaip šviečianti geltona. Jo dėka į interjerą galite lengvai įnešti teigiamos energijos ir džiaugsmo . Tačiau verta prisiminti, kad geltona spalva interjeruose yra labai reikli spalva, kurią geriau naudoti prislėgtu būdu, kad ja neužgožtumėte viso interjero.

Todėl geltoną spalvą geriausia naudoti įvairių tipų prieduose. Drąsesni žmonės gali pasirinkti šios spalvos sofą, o konservatyvesnės šios spalvos dekoratyvinės pagalvės gali būti geras sprendimas. Geltoną taip pat galima įvesti naudojant grafiką ant sienų ar keramikos. Pilkoje virtuvėje sultingų citrinų krepšelis gali tapti idealia puošmena, o sušvelnintą vonios kambarį verta pagyvinti geltonais rankšluosčiais.

Taip pat galime pagalvoti apie dar neįprastesnius sprendimus – sukurti spalvingas mozaikas ant sienų naudojant geltoną spalvą arba, pavyzdžiui, pasirinkti… šios spalvos duris.

Durys gali būti įdomus intensyvios spalvos akcentas. „Classen“ durys – „Grafen“

Minimalistinis duetas

Naudojant kartu abi „Pantone“ spalvos yra puikus būdas sukurti prislopintą interjerą su lašeliu intensyvios spalvos. Minimalizmą vertinantiems žmonėms šis derinys ypač patiks – esant tokiam intensyviam deriniui, jis tikrai yra „ mažiau yra daugiau “.

Scroll to Top